Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Mια...διαφορετική διαφήμιση από την BMW

'Οταν διάβασα την είδηση φαντάστηκα τον Brad Pitt,με μελανιασμένο πρόσωπο και ένα τσιγαράκι στραβά στο στόμα,να κόβει και να ράβει γεννητικά όργανα μέσα σε μπομπίνες στο Fight Club.Και εκείνη είχε να κάνει με κινηματογράφο αλλά ήταν όλος διόλου πραγματική.


Πρόκειται για μια επίδειξη που έγινε σε γερμανική αίθουσα κινηματογράφου με τίλο BMW Flash-Projection για λογαριασμό της Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (που αν κατάλαβα καλά με τα λίγα Γερμανικά που ξέρω,εννοεί για τους ''μέτοχους-μέλη'' της εταιρείας)

Κατά τη διάρκεια μιας διαφήμισης μιας μηχανής της BMW τα γράμματα BMW προβάλλονταν με τέτοια ισχύ που αποτυπώθηκαν στον αμφιβληστροειδή των θεατών.







Στο τέλος της διαφήμισης ο πρωταγωνιστής ζήτησε από τους θεατές να κλείσουν τα μάτια τους και εκείνοι,είδαν τα γράμματα παρότι τα βλέφαρά τους ήταν κλειστά. (Μου θύμισε,μικρός που πειραματιζόμουν με το φλας της μηχανής-ελπίζω να το έκαναν και άλλα μικρά παιδάκια-και αφού το χτυπούσα πάνω μου,έκλεινα τα μάτια και έβλεπα κουκίδες)

Εντυπωσιακό και τρομακτικό ταυτόχρονα αν αναλογιστεί κανείς ότι με παρόμοιο τρόπο προχωρούσαν στα χρόνια τον Μεγάλων Πολέμων σε τακτικές προπαγάνδας αλλά και ανάκρισης κρατουμένων. Προσπαθούσαν έτσι δηλαδή να ''ραγίσουν'' την επικοινωνία συνειδητού-ασυνείδητου,κάνοντάς σε έτσι να πιστέψεις ότι αυτό που μόλις είχες δει έβγαινε ως δικό σου ερέθισμα-συναίσθημα-βίωμα.. (ιδέα για μεγάλο άρθρο και αυτή)

6 σχόλια:

  1. Ναι.Το συγκεκριμένο θα κολλούσε πολύ και με την προηγούμενη ανάρτηση.Κάπου είχα ακούσει ότι είχαν ένα δοκιμαστικό και για την coca-cola.'Οταν έβγαινες από το σινεμά σε ρωτούσαν ποιό είναι το αγαπημένο σου ποτό και όλοι απαντούσα την coca-cola...

    Δείτε ένα..παρεμφερές φαινόμενο

    http://jesuscenter.de/fileadmin/templates/jesuscenter/content/mpg/hires.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατμοσφαιρική διαφήμιση... Όλα-τα χρώματα,η μουσική,ο τρόπος που εναλλάσσονται οι εικόνες-δημιουργούν ένα κλίμα που θυμίζει ταινίες όπως το Minority Report! Όσο για την πλύση εγκεφάλου,αναρωτιέμαι... Δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο,αλλά αντί για BMW ή Coca Cola,να γράφουν μηνύματα όπως αγάπη,ειρήνη,φιλιά και αγκαλιές..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το δεύτερο να πω την αλήθεια δεν το περίμενα.Ωραίο μεν,μακάρι να τα βλέπουμε αυτά πρώτα με τα μάτια ανοιχτά..
    π.χ. 'Εβλεπα σήμερα το χαμό που έγινε στην Αίγυπτο.'Εβαλαν βόμβα έξω από ένα χριστιανικό ναό (10% του πληθυσμού της Αιγύπτου αποτελείται από χριστιανούς κόπτες),πέθαναν 20 άτομα και το μακελιό ακόμα συνεχίζεται.'Ιδια πράγματα συνέβαιναν και το 1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Έλα που ξέρουμε λίγα γερμανικααα..Β2:-D
    2.Αυτο το θεματακι με τις μηχανές από μικρό...Ανησυχητικό..Και ναι,μόνο εσυ το έκανες προφανώς...:-D

    Άφησα το πρώτο μου άκυρο σχόλιο..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα..να άφηνες και ένα έγκυρο όνομα στο τέλος..
    Σε πρόδωσε το Β2 και το μικρό.
    Στην εποχή μου δεν υπήρχε Β2 κλπ και δεύτερον,από μικρός είχα κόλλημα κυρίως με αυτοκίνητα και όχι με μηχανές(φαντάσου προσοχή που μου έδινες :Ρ )
    Και ναι είναι και άλλοι που έπαιζαν με το φλας (άμα λέω εγώ ότι μας ψέκάζουνε οι Αμερικάνοι σε όλη την Ελλάδα)
    Τέλος, είναι υπάρχω.
    ησυχία
    Αρχίζω να πιστεύω ότι η ορθογραφία είναι θέμα γονιδίων. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή