Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρόταση να παραπεμφθεί για παθητική δωροδοκία και “ξέπλυμα” ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Και εδω είναι που διαβάζεις τον τίτλο και λες, δεν άκουσα.πως είπατε,ορίστε...Τι να πώ,και εις ανώτερα..

 
του Θεόφιλου Δουμάνη,

Με ομοφωνία και τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων προτείνουν την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τη δίωξη και για το αδίκημα της απιστίας. Το πόρισμα θα συζητηθεί στη συνέχεια στη Βουλή που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον Τσοχατζόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο και αυτο με τη σειρά του στη Δικαιοσύνη.

Στο πόρισμα του το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και για φυσική αυτουργία σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για την παθητική δωροδοκία το πόρισμα κάνει λόγο για 7.777.373 δολάρια και παράνομα περιουσιακά ωφελήματα του πρώην υπουργού. Τοποθετούν δε χρονικά την παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα στο διάστημα από 17/11/1999 έως 16/4/2010. Στην πρόταση τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εισηγούνται σύμφωνα με το newsbeast.gr «να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου».

Προτείνουν παράλληλα να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, και ειδικότερα κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων, καθώς επίσης να παραστεί το Ελληνικό Δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες σε Ελλάδα και Γερμανία και να αξιώσει αποζημιώσεις από κάθε ενεχόμενο πρόσωπο.

Πηγή:
Lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου