Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δεν ξέρεις τι και από που θα σου ξημερώσει




Ξύπνησα σήμερα, μπήκα στο Ίντερνετ και είδα μεταξύ άλλων το εξής:

 Παραδοχή- σοκ από τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν:

 «Πήγαμε να κάψουμε τους αλλοδαπούς για... πλάκα»

  Εντάξει λέω, η Ελλάδα που τόσο αγαπάμε, συνεχίζει να μας τιμά με τις πράξεις της.

Η ιστορία είχε ως εξής:

  Τέσσερις νεαροί - ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών - που όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν σε ακροδεξιά οργάνωση, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν, προ τριών ημερών, ζημιές σε σπίτι όπου διαμένουν δύο Πακιστανοί και επιχείρησαν να πυρπολήσουν μια μοτοσικλέτα.
  Κάποια στιγμή-μάλιστα-ανέφεραν ότι επρόκειτο για ''μια απόφαση της στιγμής, λόγω ανίας και χάριν αστειότητας''

  ΑΝΙΑ: δυσάρεστη ψυχική κατάσταση που προκαλείται από την πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος σε κάτι με το οποίο ασχολείται κανείς, ή από την έλλειψη κάποιας απασχόλησης που τραβά τη προσοχή.

  Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό με καίω ανθρώπους ή ιδιοκτησίες ξένων ή γενικά καθετί που δεν είναι δικό μου ως μέτρο αντιμετώπισής της.

 Η ξενοφοβία των ημερών και τα προβλήματα που καθένας κουβαλάει, έχοντας εμποτιστεί από τον αέρα της περιρρέουσας εθνικιστικής ατμόσφαιρας θα οδηγήσουν στην υποτίμηση της αξίας της ζωής και  αξιοπρέπειας των αλλοδαπών σε αντίστοιχη αυτού:



Πριν προλάβω καλά καλά να το χωνέψω, μια άλλη είδηση έκανε την Ελλαδίτσα να ανέβει ξανά στα πικραμένα μάτια μου.

Αυτές εδώ είναι οι-διάσημες τα τελευταία χρόνια-μπότες Ugg*


Αυτές είναι κάποιες που έχουν ασπαστεί την μόδα τους.


Μετά τον καφέ των Starbucks που μαζεύεται από μικρά παιδιά, τα νεκρά κοτόπουλα που εξάγουν-ως φρέσκα οι Κινέζοι,τα ρούχα της Benetton που ράβουν-επίσης μικρά παιδιά έρχονται και οι μπότες της Ugg να προστεθούν στην λίστα της απανθρωπιάς...

-www.lifo.gr->
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλέζικου ενημερωτικού σάιτ NEWS.COM, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες "Ugg", ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

 Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης "Ugg" που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς: η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή. Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς.
 Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του.
<-www i="i" lifo.gr="lifo.gr">

Θα συμβούλευα να μην δείτε το βίντεο. Όσοι όμως θέλουν να πάρουν ένα δείγμα από το DNA πιθήκου που ακόμα κουβαλάμε...εδώ (απορώ πως το Youtube δεν το έχει ακόμα κατεβάσει)

 Η Ugg απάντησε ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται μόνο από εταιρίες που φτιάχνουν απομιμήσεις - τις υπολογίζει μάλιστα σε 30 με 40 αυτές που χρησιμοποιούν το όνομα Ugg ακόμα και σε άσχετα προϊόντα.

Λες και το πρόβλημα είναι αν οι μπότες λέγονται Ugg ή τα κοτόπουλα βαφτιστούν τελικά Μιμίκος. Όλα αυτά συμβαίνουν από την αυξημένη ζήτηση προϊόντων. Κάθε βιομηχανία φτάνει στα όρια της παραγωγικής της δύναμης  και στη συνέχεια προχωράει σε εκπτώσεις ''ποιότητας και ήθους''. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, απλά θέλουν να γλιτώσουν χρόνο (σκοτώνω/πλένω/καθαρίζω αίμα).ΤΟΣΟ κυνικά.

*Μετά από αυτό εγώ θα τις αποκαλώ ανεξάρτητα με τον υπόλοιπο κόσμο Ούγκ!.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου