Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ολλανδία:Μια χώρα που τα έχει ''βρει'' με τον ευατό της

Θαυμάζω τους ανθρώπους(πόσο μάλλον τις χώρες) που έχουν τα αρχίδια(γιατί τέτοια θέλει) να εντοπίσουν,να παραδεχθούν και τελικά να προσπαθούν να διορθώσουν τις ''αδυναμίες'' τους.Η έλλειψη αυτού του στοιχείου στον χαρακτήρα έχω την εντύπωση ότι γενικά συνοδεύει τον άνθρωπο από την δημιουργία του αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μέτρα και αποφάσεις σε θέματα ταμπού που απασχολούν όλες τις χώρες προσπάθησε εδώ και χρόνια να πάρει η Ολλανδία,την πορνεία και τα ναρκωτικά.Μιλάμε για δύο πολύ μεγάλα προβλήματα της εποχής τα οποία είναι αδύνατο να αναλυθούν μέσω ενός blog.Είναι όμως θέματα τα οποία όλοι τα γνωρίζουν και απλά επιλέγουν να εθελοτυφλούν αφηνωντάς τα να..υπάρχουν.
Οσο αφορά την πορνεία προχώρησε στην ''νομιμοποίηση'' των εκδιδόμενων γυναικών μέσω τις ασφάλισής και φορολόγισης τους.Επόμενο ήταν να ''καθαρίσει'' κάπως ο κλάδος αυτός.Πολλά ''γραφεία συνοδών'' που δημιουργήθηκαν άρχισαν να δουλεύουν και με επώνυμους πελάτες.Σταμάτησαν έτσι να υπάρχουν οι μπράβοι προστασίας.Επίσης τα γραφεία αυτά δουλεύουν με εχεμύθεια,κόβουν αποδείξεις καθώς επίσης δεχονται και πιστωτικές!(Σαν το Μασούτη δηλαδή).Τώρα πια τα κορίτσια των ''κόκκινων φαναριών'' θα μπορούν να καλούνται και εθνικο προίον με τη βούλα...
Σχετικά με τα ναρκωτικά,στην Ολλανδία υπάρχουν ειδικά ''μπαράκια'' στα οποία μπορείς να πας και να κάνεις το ''καθαρό'' τσιγαριλίκι σου απολύτως νόμιμα(μέχρι 5γραμμάρια βέβαια).Με αυτόν τον τρόπο(κατά τα στοιχεία βέβαια) κατάφεραν να μειώσουν τη χρήση σκληρών ναρκωτικών κατά τα 2/3!!!

(και)Στην Ελλάδα το τραγικο είναι ότι η πορνεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα ναρκωτικά.Ειδικά όσο αφορά τους επώνυμους και τους μεγαλοεμπόρους το μοντελινκ- μοντέλα συνοδοί είναι η καλύτερη βιτρίνα για να κρύψουν και να προωθήσουν τα ναρκωτικά.Καθε τόσο βγαίνουν σχετικές περιπτώσεις στην επιφάνεια(όπως την προχτεσινή) με μοντέλα μπλεγμένα σε κυκλώματα μαστροπείας και ναρκωτικών.Σίγουρα οι περισσότερες υποθέσεις μένουν κρυμμένες.
Σχετικά με την καθαρή πορνεία τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσοίωνα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις (ειδικά στην Αθήνα).Με τους μετανάστες να αυξάνονται διαρκώς,οι συνθήκες φτώχειας και ο εργατικός ρατσισμός που βιώνουν στη χώρα μας,ωθει όλο και περισσότερες αλλοδαπές γυναίκες προς τα εκεί κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο σύνθετη.
Μια προσπάθεια είχε γίνει λιγο πριν το 2004,με την αναμενόμενη έλευση εκατομμυρίων τουριστών,οταν οι εκδιδόμενες έκαναν πορείες διαμαρτυρίας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Επιστρέφοντας πάλι στα της Ολλανδίας είμαι σίγουρος ότι πολλοί βλέπουν με σκωπτική ματιά τα μέτρα που έλαβε.Σίγουρα πολλοί θα πιστέψουν ότι εγκυμονούν κινδύνους για το μέλλον,ότι ισως θα ξεφύγουν τα πράγματα και άλλα τέτοια.Προσωπικά εμένα με βρίσκουν σύμφωνο αυτά που αποφάσισαν οι Ολλανδοί.Το νόημα όμως του άρθρου δεν ήταν αυτό.Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η λογική του κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι δεν ωφελεί σε βάθος χρόνου.Πιστεύω ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους Ολλανδούς και αφού αφήσουμε το χρόνο κρίνει τις αποφάσεις τους να πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας...

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να μην χρειαστεί να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι μας, πρέπει να απολέσουμε και την αντίστοιχη νοοτροπία. Είμαι σίγουρος ότι στην Ολλανδία δεν θα ξεφύγουν τα πράγματα, όπως λες ότι φοβούνται μερικοί, τουλάχιστον όχι πέρα από κάποιο όριο. Εκεί οι Αρχές παίρνουν αυτά τα μέτρα διότι ξέρουν ότι ο απλός πολίτης έχει την στοιχειώδη παιδεία να εκτιμήσει και να ζυγίσει ορισμένα πράγματα. Φαντάσου τώρα να ληφθούν ανάλογα μέτρα στην Ελλάδα. Της πουτάνας θα γίνει. Δυστυχώς πιστεύω ότι ο Ελληνάρας θα εκλάμβανε αντίστοιχα μέτρα ως δείγματα κρατικής και κοινωνικής αδυναμίας (και άρα ως ευκαιρία να τα κάνει όλα καλοκαιρινά) παρά ως σύγχρονες προσπάθειες εξευγενισμού και καταπολέμισης καρκινωμάτων όπως η άκρατη πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me prolave o mr.dimos! h alhtheia einai oti ki emena mou fainetai tolmhro metro gia na parthei se mia xwra san thn Ellada..logw ths nootropias mas dhladh.vevaia ap'thn allh ws pote tha leme "de ginetai auto,de tha piasei,edw einai Ellada!" eleos pia!!isws prepei na xekinhsoume apo metra pou tha proetoimasoun ton kosmo gia kati san auto pou aneferes dioti me tis uparxouses sunthhkes eilikrina fovamai para polu gia to apotelesma.paideia paideia paideia...prwta kai panw ap'ola.eidomen... (georgia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή