Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Διεθνές 'Έτος Δασών 2011


 Φέτος την τιμητική τους και την-ισχυρή ελπίζουμε- παγκόσμια προσοχή θα έχουν τα δάση.Δε χρειάζεται να πούμε πολλά γιατί έπρεπε να ονομαστεί το 2011 ''Ετος Δασών'' αλλά γιατί χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι αυτό τον αριθμό.  
 Οι πρώτες σχετικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Νέα Υόρκη στις 2 του μήνα  με την 9η συνεδρίαση του United Nations Forum on Forests.
 Παράλληλα με τις ομιλίες προβλήθηκαν και αρκετά ντοκιμαντέρ, το Of Forests and Men που θα δείτε παρακάτω και άλλα 11 διακριθέντα από το International Forest Film Festival.
 Περισσότερες πληροφορίες για το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής καθώς και πολλά άλλα  θα βρείτε σε υποσελίδα του ΟΗΕ  
 http://www.un.org/en/events/iyof2011/

'Ήδη έχουν οργανωθεί πολλά σχετικά συνέδρια-ομιλίες σε

Νοτιοανατολική Ασία
Βραζιλία
Βουλγαρία
Κύπρο
Φιλανδία
Γουατεμάλα
Ιαπωνία
Σουηδία
Κονγκό

Δείτε τώρα το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Of Forests and Men του Home Project από τον Υann Arthus-Bertran
 Την αφήγηση έχει κάνει ο Edward Norton.
Δείτε το βίντεο σε υψηλή ανάλυση 720p!! και Full Screen (παρόλο που ακόμα και έτσι τα τοπία δεν ''περνάνε'' όπως το είδα εγώ στην τηλεόραση)
(Ίσως-αν χρειαστεί-ανεβάσω το βίντεο και με ελληνικούς υπότιτλους)




2 σχόλια:

  1. Τι ωραίες εικόνες...!Μακάρι να τις θυμόμασταν όλοι καθημερινά και να παρατηρούσαμε παραπάνω το τι υπάρχει στη φύση γύρω μας.Έτσι θα μαθαίναμε να την αγαπάμε και να την προσέχουμε. Οι πόλεις σκοτώνουν ό,τι όμορφο υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή