Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η μαγική λέξη του φλέρτ είναι..τα ''χείλη''

''Χαλαρό'' θεματάκι λόγω των ημερών... Στο φλέρτ,τον πρώτο λόγο έχουν οι άντρες.Επειδή οι γυναίκες έχουν συνήθως τον τελευταίο λόγο,οι άνδρες καλούνται να επιλέξουν το σωστό κοπλιμέντο κατά περίπτωση ώστε το αγοράκι να καταφέρει να κερδίσει το κοριτσάκι.Επειδή κανείς δεν μπορεί να καταγράψει τους πραγματικούς λόγους που έκαναν μία γυναίκα,να δεχθεί ή να απορρίψει μια φιλοφρόνηση,ερευνητές μελέτησαν τις γυναικείες αντιδράσεις μέσω μια διεθνούς ιστοσελίδας για online ραντεβού.Προσπάθησαν στην συνέχεια να κατηγοριοποιήσουν τα κοπλιμέντα που μπορούν να γοητεύσουν τις γυναίκες ανά τον κόσμο.Καταλήγοντας, συστήνουν: ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις μια γυναίκα είναι να της πεις ότι έχει όμορφα χείλη-και ναι,συμφωνώ.



Το παιχνίδι του φλερτ περιπλέκεται ακόµη περισσότερο όταν γίνεται µέσω του Ιντερνετ, όπου από µια φωτογραφία ο ενδιαφερόµενος αναζητεί το πού πρέπει να δώσει βαρύτητα: στα λαµπερά µαλλιά της, τα όµορφα µάτια της, τα έντονα µήλα ή µήπως στον «πασιφανή» πνευµατικό πλούτο της;

Με σκοπό να δώσουν τέλος σε αυτό το βασανιστήριο των ανδρών, ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο µε τον οποίο ανταποκρίθηκαν 2.000 γυναίκες στο κάλεσµα τωνανδρών µέσα από την ιστοσελίδα για online ραντεβού Badoo.com – ο συγκεκριµένος ιστότοπος έχει 87 εκατ. καταγεγραµµένους χρήστες.Ειδικότερα, οι άνδρες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάµεσα σε 12 τρόπους προσέγγισης, οι οποίοι ανταποκρίνονταν σε ένα κοµπλιµέντο για διαφορετικό µέρος του σώµατος ή της συνολικής εµφάνισης της κυρίας που είχαν ξεχωρίσει. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τα ποσοστά επιτυχίας τους βάσει δύο κριτηρίων: αφενός αν έλαβαν απάντηση και αφετέρου αν κατάφεραν µια µακροβιότερη επικοινωνία – τουλάχιστον τέσσερα µηνύµατα.

Η φράση «έχεις όµορφα χείλη» αποδείχθηκε µαγική στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και άλλου είδους κοµπλιµέντα είχαν µεγαλύτερη... πέραση σε συγκεκριµένες χώρες. Αµερικανίδες, Γαλλίδες, Ιταλίδες και Βραζιλιάνες, για παράδειγµα, συγκινούνται όταν οι άνδρες τις κολακεύουν για τον τρόπο που ντύνονται, ενώ οι Βρετανίδες και οι Τουρκάλες αρέσκονται σε «ύµνους» για τα πόδια τους. Οι Ισπανίδες, πάλι, θέλουν φιλοφρονήσεις για τα µαλλιά τους, ενώ οι Καναδές και οι Γερµανίδες για το δέρµα τους. Οσο για τις Ολλανδές και τις Πορτογαλίδες, αυτές φαίνεται πως προτιµούν οι άνδρες να τις κοιτούν… στα αυτιά.

Γενικότερα:



Oπως εξηγεί ο Σκωτσέζος Τζο Χέµιγκς, συµπεριφοριστής-ψυχολόγος, οι γυναίκες ανταποκρίνονται στα κοµπλιµέντα για τα χείλη τους επειδή φαντάζει ως ολοκληρωµένη και θαρραλέα προσέγγιση, που µοιάζει παράλληλα πιο προσωπική. «Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν από τους άνδρες να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Πολλοί άνδρες στέλνουν τυποποιηµένα µηνύµατα, µε αποτέλεσµα οι γυναίκες να το αντιλαµβάνονται και να ενοχλούνται που το µήνυµα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτές» λέει.

Εντελώς διαφορετική άποψη έχουν ορισµένοι ειδικοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο των µέσων µαζικής επικοινωνίας, όπως ο υπεύθυνος διαφήµισης Κρις Ματισίκ. Σύµφωνα µε τη θεωρία του Κρις, οι γυναίκες δεν ανταποκρίθηκαν επειδή ικανοποιήθηκε η φιλαρέσκειά τους, αλλά είχαν φροντίσει πρωτύτερα να ρίξουν µια γρήγορη µατιά στο προφίλ του αποστολέα. Και αν, λόγου χάριν, ο αποστολέας είχε όµορφα µαλλιά, µάτια, ή θεληµατικό πηγούνι του απάντησαν. Αν, πάλι, φαινόταν µίζερος ή για κάποιο λόγο δεν τις ικανοποίησε εµφανισιακά, απλώς τήρησαν σιγήν ιχθύος…

(tanea.gr)

4 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά με τις γυναίκες δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Πρέπει κανείς να ερμηνεύσει τα σημάδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό και αυτό-Read the signs.Τέτοιες έρευνες που ''τυποποιούν'' ανθρώπινες αντιδράσεις-αν και κάποιο συμπέρασμα πάνε να βγάλουν-μου φαίνονται λίγο άτοπες.Για αυτό έβαλα και το αρθράκι για χαβαλέ.
    'Εσυ έχε καλού κακού στο μυαλό σου τo κοπλιμέντο με τα χείλη για τις δύσκολες στιγμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέτε ρε παιδιά...; Αν εμείς οι γυναίκες είχαμε τυποποιημένες αντιδράσεις στο φλερτ,θα γεννιόμασταν με οδηγίες χρήσης! Έτσι,κάθε άντρας θα είχε από μία (ή και δύο) γκομενάρες και η λέξη μπακούρι δε θα υπήρχε στο ελληνικό λεξιλόγιο..! Αυτές οι έρευνες είναι απλά για να περνάει η ώρα. Ελπίζω να μη στηρίζεστε σε αυτές... Ευτυχώς, η κάθε μία μας είναι διαφορετική και πιστεύω ότι εκεί είναι το ωραίο...(Με λίγα λόγια,αγόρια κουράγιο..!) ;)
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον οι οδηγίες χρήσης χάθηκαν κατά την δημιουργία (σας),γιατί κανείς δεν τις ξαναβρήκε από τότε.
    Χαχα.'Ακου εκεί η λέξη μπακούρι θα είχε σβηστεί απο το λεξικό.Θα έπαιρνε βέβαια μαζί της και λέξεις-φράσεις όπως το ''έφαγα χυλόπιτα'', ''την ψήνω'', ''ετοιμάζω κατάσταση'' και άλλα.
    'Ασε που θα έμεναν άνεργοι τόσοι φίλοι μας σκυλο-τροβαδούροι..του έρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή