Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στην τελική ευθεία για την αγορά το πρώτο διάφανο smartphone

Μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει βγει στην αγορά το διάφανο smartphone, σύμφωνα με την εταιρεία Polytron Technologies, που εδρεύει στην Ταϊβάν.
Το κινητό αφής χρησιμοποιεί τεχνολογία μορίων υγρών κρυστάλλων για να προβάλλει τις εικόνες στην οθόνη του. Οταν είναι ανοιχτό, τα μόρια παρατάσσονται σε διάφορους σχηματισμούς ώστε να προβάλλουν κείμενο, φωτογραφίες και εικονίδια. Το ηλεκτρικό ρεύμα μεταδίδεται μέσω διάφανων καλωδίων.
«Το τηλέφωνο θα βγει στην αγορά προς τα τέλη του 2013», λέει στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο Σαμ Γιου, γενικός διευθυντής της Polytron.
Τα μόνα στοιχεία του τηλεφώνου που δεν είναι διάφανα είναι η κάρτα SIM και η κάρτα SD, καθώς και το μικρόφωνο, η κάμερα και οι μπαταρίες. Αυτά όμως θα κρυφτούν πίσω από ένα σκούρο τζάμι, όταν ετοιμαστεί το τελικό μοντέλο.
Η εταιρεία θα κατασκευάσει τη δική της μπαταρία λιθίου, που θα είναι μικρότερη σε μέγεθος και σχεδόν διάφανη.
Το τηλέφωνο θα έχει δύο οθόνες αφής, στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Προς το παρόν, οι κατασκευαστές του δεν έχουν αποφασίσει ποιο λογισμικό και ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιεί.
Η εταιρεία δεν γνωρίζει κατά πόσον υπάρχει ζήτηση για τέτοια συσκευή στην αγορά, καθώς θα είναι η πρώτη αυτού του μεγέθους. Η Samsung και η LG πωλούν διάφανες συσκευές, αλλά πολύ μεγαλύτερες.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ποιότητα της οθόνης. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, αν η οθόνη δεν είναι τουλάχιστον εφάμιλλη όσων ήδη κυκλοφορούν στα smartphones, οι καταναλωτές δεν θα αγοράσουν το τηλέφωνο. Αλλά ο Σαμ Γιου είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα και μάλιστα σχεδιάζει να ανακοινώσει και την κυκλοφορία μιας διάφανης ταμπλέτας.
Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου