Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η κατάθλιψη του Benz..


Πίσω στο 1894 ο Γερμανός Κarl Benz, έδωσε ''πνοή'' στο πρώτο σύγχρονο μέσο μαζικής μετακίνησης με αυτό



Οι καιροί άλλαξαν.Πολύ.Σίγουρα όλοι θα έχετε στο μυαλό σας μια ιδέα για το αυτοκίνητο του μέλλοντος.Εικόνες όπως,



συνοψίζουν τις ιδέες των σχεδιαστών τα τελευταία χρόνια. Περνώντας όμως από την φαντασία και τα prototypes/concept cars στην πραγματικότητα σίγουρα αναμένονται πολλές στιλιστικές ''εκπτώσεις''.

 Η Toyota παρουσίασε πρόσφατα το iiMo. Η εταιρεία στέκεται στα ημιαυτόνομα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει το αυτοκίνητο του μέλλοντος. 



   Το Toyota iiMo Concept, όπως ονομάζεται πλέον, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες παραμετροποίησης. Δεν είναι βαμμένο σε κάποια απόχρωση, αλλά αντίθετα τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό του οχήματος είναι καλυμμένο με ένα είδος οθόνης LED. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη όχι μόνο να αλλάζει το χρώμα του οχήματος, αλλά επιπρόσθετα να προβάλλει φωτογραφίες ή ακόμη και βίντεο στο αμάξωμα, αλλά και σε μεγάλο μέρος της επιφάνειας στο εσωτερικό. Σίγουρα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών θα φέρει ακόμα περισσότερες εξελίξεις.


Το βίντεο της παρουσίασης


Y.Γ. 1 Μιλώντας για τα ημιαυτόνομα αυτοκίνητα ας μην ξεχνάμε και το αυτοκίνητο της Google το οποίο στη λογική του concept car βοηθά τυφλούς,εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις τους.Άλλο ένα θέμα που χρίζει αναφοράς.
    Υ.Γ.2 Απορώ αν τέτοιες ιδέες είχαν έστω περάσει από τη φαντασία του Benz. 


Μήπως το μέλλον αρχίζει να γίνεται παρόν?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου