Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το κίνημα του 99%

 Οι Η.Π.Α. φαίνεται ότι ''ξυπνούν''. Η χώρα από την οποία ξεκίνησε η κρίση το 2008, οι πολίτες που υπέμειναν χωρίς έντονες εκδηλώσεις τα προβλήματα που ακολούθησαν, εξεγείρονται.
 Μετά το αμερικάνικο κίνημα των ''Αγανακτισμένων'' έρχεται και το κίνημα του 99%. Ενενήντα εννιά τα εκατό είναι το ποσοστό που επιβαρυνθεί από τα νέα φορολογικά μέτρα (κάπου εκεί θα βρεθεί και η Ελλάδα με τον ρυθμό 2 φορολογικά μέτρα ανά εβδομάδα).
 Δεν ξέρω αν τα κινήματα αυτά θα έχουν την ίδια τύχη με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (ατονία, πολιτική απαξίωση ή βίαιη διάλυση) δεν πέτυχαν τους στόχους τους. 
 Το όπλο του αμερικάνικου λαού λέγεται τεχνολογία. Εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία (και την ''ιστορική'' στιγμή) οι λαοί της Ανατολής το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.Για να δούμε...  

Είμαστε το 99%, αυτό είναι ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στο κίνημα των Αγανακτισμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες που εδώ και ένα μήνα διεκδικεί να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας, του 99% που πλήτεται από τα μέτρα που παίρνουν η κυβέρνηση και ένα πλέγμα συμφερόντων που εκπροσωπεί το 1% του πληθυσμού.

Το κίνημα «καταλαμβάνοντας τη Wall Street» που έχει καταφέρει να κερδίσει την συμπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι είναι τόσο ποικιλόμορφο και «αναρχικό» που δεν έχει αιτήματα και συγκεκριμένες διεκδικήσεις.



Η απάντηση του κινήματος ήταν άμεση…
Στο http://wearethe99percent.tumblr.com δημοσιεύονται οι απόψεις του 99%. Ο καθένας που θεωρεί ότι ανήκει στο 99% του πληθυσμού φωτογραφίζεται κρατώντας μια κόλλα χαρτί όπου γράφει γιατί έχει αγανακτήσει. Άλλοι δείχνουν το πρόσωπο τους άλλοι πάλι όχι, όλοι όμως έχουν μια προσωπική εμπείρία να καταθέσουν. Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνδρες, γυναίκες, άνεργοι, ασθενείς συνθέτουν μια τοιχογραφία απόψεων και βιωμάτων, γιατί το 99% δεν έχει όσα του αναλογούν και το 1% σχεδόν τα πάντα.

Πηγή: www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου