Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συγκλονιστικές εικόνες από την νέα έκρηξη ηφαιστείου

Στις 21 του μήνα το ισλανδικό ηφαίστειο Grimsvotn εξερράγη.Σαν να γυρίσαμε ένα χρόνο πίσω.Το ισλανδικό-πάλι(καλά τι γίνεται εκεί στην Ισλανδία) ηφαίστειο Αγιαφιγιαπλαγιουρκούλ είχε αναστατώσει όλη την Ευρώπη.
 Η έντονη δραστηριότητά του είχε μεταφέρει τεράστιες ποσότητες τοξικών αερίων στον αέρα.Το φαινόμενο ''έφτασε'' εξασθενημένο και στην Ελλάδα.Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι αεροπορικές εταιρείες.Το τοξικό νέφος ίσως κατέστρεφε τους κινητήρες των αεροπλάνων.Για αρκετές μέρες έτσι,τα αεροπλάνα έμειναν καθηλωμένα στα αεροδρόμια.Αποτέλεσμα ήταν πάνω από 10.000.000 επιβάτες να χάσουν τις πτήσεις.Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς την έβγαζαν μέρα νύχτα στα αεροδρόμια μην έχοντας άλλο τρόπο να γυρίσουν στις πατρίδες τους.
 Ευτυχώς οι συνέπειες της έκρηξης του Grimvotn είναι πιο ήπιες.Το νέφος είναι πιο αραιό και προς το παρόν εντονότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν μόνο οι πτήσεις εντός Ισλανδίας.Οι επιστήμονες εικάζουν ότι η δραστηριότητα θα εξασθενίσει τις επόμενες μέρες και τα πάντα θα επανέλθουν στα κανονικά.
Πέρα από τα παραπάνω αρνητικά που συνοδεύουν τέτοια φυσικά φαινόμενα-αν καταφέρεις να είσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό τόπο-κρύβουν και κάποιες πολύ όμορφες πλευρές...
(Δείτε το σε full screen+ΗD..Αξίζει)


Πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου