Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.''Βγαίνει'' λοιπόν όποιος να'ναι,δηλώνει ό,τι να'ναι και αυτό ''περνάει''.Άσχετα με το τι πιστεύει η μάζα.
Μετάφραση: Γίνεται το επεισόδιο με τον βουλευτή Στρατούλη την προηγούμενη εβδομάδα στο γήπεδο ΟΑΚΑ. Κατά τα λεγόμενα του, η επίθεση έγινε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν το έβγαλε από το μυαλό του αλλά του το διαφήμισαν εκείνοι.
Στη συνέχεια βγήκε ανακοίνωση από τη Χ.Α. που μιλούσε για συκοφαντίες της Αριστεράς κλπ κλπ.
Και το θέμα έληξε έτσι...
Η αλήθεια όμως είναι ψυχρή και αποστομωτική..
Ο ομιλητής, που δεν κατονομάζεται στην εκπομπή του BBC, ακούγεται να λέει: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες καλησπέρα. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα γι’ αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στις ειδήσεις. Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποια από τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι μόνο για φωνές, για μαγκιές και για τέτοια. Τρεις απ’ αυτούς τον χτυπούσαν για μισή ώρα και δεν κατάφεραν ούτε να κάνουν ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του. Ντροπή! Τρία μέλη της Χρυσής Αυγής εξαγριωμένα και δεν κατάφεραν ούτε καν να του σπάσουν τα γυαλιά. Πού χτύπαγαν»;
Η εκπομπή του BBC Radio 5 live εξέτασε ποιες είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και λιτότητας στην κοινωνία, με επίκεντρο την άνοδο της ξενοφοβίας και τις επιθέσεις κατά μεταναστών. Στην εκπομπή μίλησε ο Όλα, ένας Νιγηριανός που βρίσκεται στην Ελλάδα παρανόμως τα τελευταία δύο χρόνια. Κατήγγειλε βαρύ ξυλοδαρμό του από ομάδα 25-30 νεαρών στις 22 Απριλίου, με μπουκάλια, ξύλα και μαχαίρια. Σημείωσε επίσης ότι αυτά τα δύο χρόνια έχει ελεγχθεί από την αστυνομία μόλις μία φορά, ένδειξη κατά το δημοσιογράφο του BBC ότι οι ελληνικές αρχές δεν αντιμετώπιζαν επαρκώς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Στο ραδιόφωνο του BBC μίλησε επίσης ο Πέτρος Καπετανόπουλος καταγγέλλοντας τη σύλληψή του από αστυνομικούς όταν αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, αφού είχε γίνει μάρτυρας ξυλοδαρμού συλληφθέντος μετανάστη στον οποίο είχαν ήδη περαστεί χειροπέδες.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας δήλωσε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μεμονωμένα περιστατικά. Άλλο ρεπορτάζ του ραδιοφώνου της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC μέσα στην εβδομάδα αναφερόταν ξανά στις καταγγελίες οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της ελληνικής αστυνομίας για χρήση βίας κατά μεταναστών. Εξάλλου, Ελληνίδα δικηγόρος υπό καθεστώς ανωνυμίας μίλησε στην εκπομπή εξηγώντας ότι ψήφισε Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσει τους εκπροσώπους του κοινοβουλευτικού συστήματος. Σημείωσε ότι η ίδια δεν είναι φασίστρια ή οπαδός του ναζισμού, προσθέτοντας ότι συμφωνεί με την πολιτική κατά των παράνομων αλλά όχι όλων των μεταναστών. Σημείωσε πάντως ότι δε θεωρεί κακή ιδέα την τοποθέτηση ναρκών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Χαρακτήρισε οπαδούς της Χρυσής Αυγής «απλούς» και κάποιους «αφελείς» ανθρώπους και αξιωματούχους και ηγέτες του κόμματος «διαταραγμένους».
Παρόλα αυτά είπε ότι τους θεωρεί ως τη μόνη λύση κατά του διεφθαρμένου συστήματος. Σε ερώτηση αν θα κυκλοφορούσε με μπλουζάκι που θα ανέγραφε «Ψήφισα Χρυσή Αυγή» απάντησε όχι. Όπως εξήγησε, δε θα το φορούσε όχι επειδή θα ντρεπόταν, μα φοβούμενη διακρίσεις σε βάρος της στην εργασία της. Το ρεπορτάζ του BBC περιείχε και παλαιότερη συνέντευξη στελέχους της νεολαίας της Χρυσής Αυγής ο οποίος δήλωνε ότι το κόμμα είναι κατά των μεταναστών, της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης. Δήλωνε «εντελώς» κατά των μεταναστών. «Μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι αλλά δεν τους θέλω εδώ. Δε θέλω να τους σκοτώσω, αλλά θέλω να πάνε στη χώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υποστήριζε δε ότι ήθελε την καθαρότητα της φυλής του. Στο πρόγραμμα του BBC μίλησαν επίσης εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων και επισημάνθηκε η ανάγκη βοήθειας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Υ.Γ. Στην Ελλάδα βέβαια,μια τέτοια ανακοίνωση θα έφερνε ''απειλές'', ''Βαξεβανικές δίκες'' και ένα λίγο μεγαλύτερης διάρκειας πανηγύρι από αυτό που ζούμε σε κάθε βαρυσήμαντο πολιτικό σκάνδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου