Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδόφιλοι στη Ρωσία


 Στην απόφαση αυτή προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση, ''τιμωρώντας'' έτσι αυτή τ επιην παρά φύσιν πράξη.

 Η λύση του χημικού ευνουχισμού χρησιμοποιείται ήδη και σε άλλα κράτη-ειδικά όταν ο θύτης υποτροπιάζει μετά την αποφυλάκισή του.

 Κρατώντας σαφή απόσταση από τη θανατική ποινή, ο ευνουχισμός-ακόμα και όταν προκύπτει από χημική αντίδραση-δεν παύει να είναι μια μορφή βίαιης τιμωρίας. Ξεφεύγοντας από τα όρια του σωφρονισμού, ο νομοθέτης ''θανατώνει'' τα άρρωστα ένστικτα του βιαστή.

 Το γεγονός ότι καθένας μπορεί να επιδοκιμάσει την είδηση αυτή δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει.Πρόκειται για την μέση οδό. Τιμωρεί σύμφωνα με το κοινό αίσθημα χωρίς όμως να εγείρει ηθικά διλήμματα.

 Με αφορμή την είδηση αυτή πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επανεξετάσουν τη φιλοσοφία των νομοθεσιών τους. Με την παύση της επιβολής της θανατική ποινής-στις περισσότερες γωνιές του κόσμου-και τον αριθμό καθώς και το είδη των σύγχρονων εγκλημάτων να αυξάνονται η κίνηση αυτή φαντάζει αναγκαία.

 Μπορεί οι αιώνες όπου ''χέρι πονάει-χέρι κόβει'' να έχουν περάσει, αλλά και στον 21ο αιώνα τα εγκλήματα συνυπάρχουν με τους ηθικούς δισταγμούς. Ο μέσος άνθρωπος δεν έχει ακόμα απορρίψει την θανατική ποινή..

Καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό, βάση νόμου, θα έχουν οι παιδόφιλοι που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων από 14 ετών στη Ρωσία.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα ένα νόμο ο οποίος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου. Ο νόμος προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν.

Για να καταδικαστεί ο δράστης ενός σεξουαλικού εγκλήματος σε χημικό ευνουχισμό το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει τη γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2010 στη Ρωσία διαπράχθηκαν περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου